Veelgestelde vragen

over hypnose

Ik begrijp dat het soms lastig kan zijn om alles te begrijpen en daarom wil ik graag al jouw vragen beantwoorden.  Staat jouw vraag hier niet bij, neem dan gerust contact met mij op. Ik sta klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie

Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie, inclusief het voorgesprek, duurt doorgaans ongeveer 60 minuten.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Hypnose is een bijzonder krachtige methode. Voor veel mensen is één enkele sessie al voldoende om hun doelen te bereiken. Er wordt direct een proces in gang gezet, waardoor de resultaten vaak meteen zichtbaar zijn. In sommige gevallen kan het resultaat echter geleidelijk optreden, zoals bij gewichtsbeheersing. Dit is afhankelijk van de persoon en het specifieke probleem dat wordt aangepakt.

Hoe voelt het om in hypnose te zijn?

Iedereen ervaart hypnose anders. De meesten beschrijven het als een heerlijk ontspannende ervaring, terwijl anderen nauwelijks merken dat ze in hypnose zijn geweest.

Een hypnotiseur gebruikt het woord “slaap”. Slaap ik echt?

Nee, je blijft bij bewustzijn en hoort alles wat er gezegd wordt. Als je wilt, kun je de sessie op elk moment onderbreken. Het brein begrijpt wat er bedoeld wordt met het commando “slaap” en zorgt ervoor dat je sneller en dieper ontspant.

Is er een garantie?

Zelfs chirurgen of psychologen kunnen geen 100% garantie geven. Ik kan echter wel garanderen dat ik mijn uiterste best zal doen en goed opgeleid ben om de best mogelijke resultaten te behalen.

Kan ik autorijden na de sessie?

Ja, de geest is helder en alert.

Kan iedereen in hypnose gaan?

Ja, in principe kan iedereen in hypnose gaan, mits ze hiertoe bereid zijn. Sommige mensen gaan dieper in trance dan anderen. Een lichte trance is geschikt voor de meeste cliënten.

Mag ik iemand meenemen naar de afspraak?

Bij het voorgesprek kan iemand aanwezig zijn als je dat wenst. Tijdens de sessie zelf is het echter niet toegestaan dat er anderen aanwezig zijn.

Kan ik tijdens de sessie iets doen wat ik niet wil of iets zeggen wat ik liever geheimhoudt?

Nee, tijdens hypnose doe je niets wat je normaal gesproken niet zou doen of wat je moreel verwerpelijk vindt. Zelfs als het probleem dat je wilt aanpakken iets is waar je liever niet over praat, kan hypnose je nog steeds helpen. Het is niet nodig om de achtergrond van het probleem te vertellen of pijnlijke kwesties op te rakelen.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik een goede sessie heb?

Een sterke wens en motivatie om iets te veranderen is essentieel. 

Tijdens de hypnosesessie hoef je alleen maar de instructies op te volgen, zonder erbij na te denken. Bijvoorbeeld, als ik zeg “sluit je ogen en denk aan een boot”, probeer dan niet aan een auto te denken en vermijd zoveel mogelijk om te analyseren, zoals “waarom vraagt ze me dit?” of “welke boot zou ze bedoelen?” of “ben ik nu in hypnose?”.

Scroll to Top