Veelgestelde vragen

over shiatsu

Shiatsu is een Japanse “hands-on” geneeskunst gebaseerd op traditionele oosterse geneeswijzen en moderne anatomie en fysiologie theorie. Het wordt vaak “acupunctuur zonder naalden” genoemd.

 Een disbalans in ons energetisch systeem kan leiden tot vermoeidheid, pijn en ziekte. Shiatsu-behandelingen helpen stress en pijn te verlichten, de spier- en gewrichtsfunctie te verbeteren, het lichaam te versterken en de gezondheid en het welzijn te verbeteren.

Wat zij de voordelen van shiatsu-therapie?

  • verlicht stress en spanning
  • verbetert de spijsvertering
  • bevordert menstruele regelmaat en comfort
  • verlicht hoofdpijn
  • verlicht rugpijn
  • versterkt het immuunsysteem
  • verbetert het energieniveau

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

Behandelingen vinden plaats in een veilige, comfortabele omgeving, wat ontspanning bevordert. De beoefenaar gebruikt een futon of een lage tafel. De cliënt is gekleed en er wordt geen olie gebruikt. Er wordt druk uitgeoefend met handen, duimen, vingers, ellebogen  volgens de beoefende stijl van Shiatsu, en aangepast aan ieders lichaamstype en conditie.

Is shiatsu pijnlijk?

Shiatsu-therapie biedt een diepe maar ontspannende ervaring. Pijn is een signaal dat er een disbalans is in het energetisch systeem. Een bekwame beoefenaar zal deze gebieden en/of punten lokaliseren en de juiste druk uitoefenen binnen de comfortzone van de cliënt. Naarmate het lichaam weer in balans komt,  kan de cliënt  een zekere mate van ongemak ervaren. Geleidelijk aan neemt de pijn af of verandert van karakter. Spanning wordt losgelaten, de stroom van Ki wordt hersteld en het genezingsproces begint.

Moet ik ziek zijn om shiatsu te ontvangen?

Neen, mensen kunnen ook shiatsu ontvangen ter ontspanning. Regelmatige behandelingen kunnen helpen om het lichaam in balans te houden en ziekte te voorkomen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dat is voor iedereen anders. Cliënten met acute klachten komen 2 à 4 keer met tussenpauze van  1 à 2 weken terwijl anderen maandelijks of 2 maandelijks “op onderhoud” komen.

Wordt Shiatsu terugbetaald door het ziekenfonds?

Shiatsu is in België nog steeds niet erkend, bijgevolg is er ook geen tussenkomst door het ziekenfonds.

Scroll to Top